Reading time: 2 min

Vandring på Madeira

Madeira ligger som en grøn oase midt i Atlanterhavet ud for Marokkos kyst. Hovedbyen Funchal ligger malerisk i en bugt med stejle, frodige bjerge knejsende i baggrunden. Her finder man også en unik samling af botaniske haver, som giver en smagsprøve på, hvad der venter oppe i bjergenes snoede stier. Madeira er også hjemsted for verdens anden højeste havklippe, Capo Girâo, som skyder næsten 600 meter op fra havet. Et populært udsigtsmål for vandrere og – naturligvis – klatrere.
Den lille, grønne vulkanø, Madeira, er en overset vandreø i Atlanterhavet. Her kan du gå på opdagelse i svimlende højder langs de mange vandingskanaler, levadaer, og opleve hvordan tiden har stået stille i noget af Europas sidste urskov.

Ponta de São Louenço, “Det kontrastfyldte øst”

Ponta de São Louenço , en lang, klippert tange på Madeiras østkyst, der det meste af året er tør og gold, står i skærende kontrast til resten af øens grønne og frodige ydre. Det var den første del af øen, der kom til syne over havest overflade, formet af utallige vulkanudbrud, og på klippernes forskellige farver kan du es, hvordan lava og basalt langsomt formede øen.

Pico de Areeiro og Pico Ruivo, “Madeiras svimlende toppe”

Selvom Pico do Areeiro og Pico Ruivo henholdsvis er Madeiras tredjehøjeste og højeste bjerg, foregår den 11 kilometer lange tur mellem dem på fine, brolagte stier. De blev bygget for flere hundrede år siden, så beboerne i Santana i nord kunne til Funchal på sydkysten.

  • Bygget af Slaver?
  • Umoderne Levadeiros.
  • I laurbærskoven.
  • Skovens skadetræer.
  • En helt anden verden.

To read the entire articles, please visit: www.opdagverden.dk, Marts ’08 (nr. 2).

Mrs Line Weldingh visited Madeira, and wrote an article over her experiences.

Categories: Danish - Dansk