Reading time: 2 min

Onlangs werd mijn aandacht om diverse redenen getrokken door het eiland Madeira; een klein eiland ergens dobberend in zee, ver weg van het continent.

Door een schitterende reportage op TV5 MONDE kreeg dit eiland nog iets meer aandacht van mijn persoon.

Gezondheid, sportief en Nederlands comfort behoren tot de mogelijkheden.

Ik geef het door als TIP: zelf kan ik er helaas (nog) niet over oordelen; bij interesse kunt u zich dan ook het beste wenden tot de hieronder genoemde kontaktadressen:

www.legendarymadeira.com

Madeira, “De Parel van de Atlantische Oceaan“, spectaculair met een variërend landschap, dat men het eiland ook wel eens met 6 verschillende continenten vergelijkt. De gastvrije bevolking en de schilderachtige dorpjes maken Madeira een perfect eiland, voor diegene die op zoek is naar een combinatie van avontuur, sport, natuur, zon en rust.

Een vulkaan met vele gezichten, dat is Madeira. Toch is Madeira beroemd om zijn Levada’s, de kilometerslange irrigatie-kanalen ideaal voor wandelaars. Maar Madeira biedt meer; er zijn wandeltochten over prachtige paden door uitgestrekte Eucalyptus- en Laurierbossen, “cobbled roads” tussen vriendelijke dorpen en smalle weggetjes over zonovergoten hellingen.

In het oosten is Madeira heel bosrijk en kunt u een bezoek brengen aan de vele natuurreservaten. Midden-Madeira wordt ook wel de Rocky Mountains genoemd omdat dit deel van het eiland het onhergbergzaamst is, maar zeker de moeite waard is om ook dit gedeelte van het eiland te verkennen. De zuidkust van Madeira doet u denken aan de zonnige kust in zuid Europa. Hier zijn vele visserdorpjes en (kiezel) strandjes waar u heerlijk van de zon kunt genieten. In het westen kunt een wat matiger klimaat vinden, maar zodra u boven op het plateau bent aangekomen zult u zeker genieten van het prachtige uitzicht over de bergketen en de Atlantische Oceaan. De noordkust is meer een jungle van steile rotspartijen, onderbroken door diepgroene dalen.

Dankzij het milde, subtropische klimaat is het eiland het gehele jaar door als het ware met bloemen bedekt, terecht wordt het eiland ook wel het “bloemeneiland” genoemd.

We heten u van harte welkom, geniet van de schoonheid en rust, en relax in de vriendelijke Portugese cultuur op Madeira.

Geschreven door Ditta van Herk