Reading time: 1 min

Het Fanal pad begint bij de E.R. 209 op het Paul da Serra-plateau en eindigt bij het boswachters gebouw in Fanal. Dit pad sluit aan op andere paden, die toegang bieden tot de parochie Ribeira da Janela via de paden PR 14 Levada dos Cedros en PR 15 Vereda da Ribeira da Janela.

Deze wandeling bevind zich in een gebied van Laurissilva bos, sinds december 1999 geklasseerd als werelderfgoed door de UNESCO en onderdeel van het Europees netwerk van sites van communautair belang – Nature 2000.

Natuurliefhebbers genieten van de prachtige omgeving dat Fanal biedt, onder ander een kleine vulkanische krater die is geclassificeerd als een rustreserve op het ‘Parque Natural’ van Madeira. Dit is de ideale plek om een ​​goede dosis ontspanningstherapie te krijgen. De schoonheid van dit gebied ligt niet alleen in het bos van de honderdjarige Ocofea foefens-bomen (Til), maar ook enkele voorbeelden die zich hebben ‘verzet’ sinds de ontdekking van het eiland. Spectaculaire landschappen die zichtbaar zijn vanaf de ‘miradouros’ die verschillende bezienswaardigheden bieden.

Wandel details

  • Afstand: 10,8 Km / 5,6 Km
  • Moeilijkheidsgraad: Matig
  • Duur: 4 uur
  • Begin / einde: E.R. 209 Assobiador / E.R. 209 Fanal
  • Max. Hoogte / Min. Hoogte: 1420 m / 1130 m

Fanal, Madeira Portugal

Fanal, Madeira Portugal